Entrecote met dikke frieten
- 2 personen
- 60 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vlees
bevat per portie
- 417 kcal
- 19 g eiwit
- 18 g vet
- 47 g koolhydraten
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappelen, ongeschild
- olijfolie, om te besprenkelen
- 2 dikke entrecotes
- 100 g crème fraîche
- 1-2 eetlepels mierikswortel
- 2 eetlepels gesnipperde bieslook
- groene salade, om erbij te serveren
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de aardappelen in dikke frieten, schillen is niet nodig. Dep ze droog met keukenpapier en leg ze in een bakblik. Meng de frieten met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper. Bak de frieten 40-45 minuten in de oven. Schud de frieten halverwege de baktijd om. Bestrooi de frieten met zout als ze klaar zijn.
Bestrooi de entrecotes met peper en zout en bestrijk ze met olijfolie. Meng de crème fraîche met de mierikswortel, de helft van het bieslook, zout en peper in een kom.
Zet de grill aan op de hoogste stand als de frieten bijna klaar zijn. Gril de entrecotes 2-3 minuten aan elke kant, afhankelijk van hoe je je vlees wilt hebben en de dikte van de entrecotes. Serveer de entrecotes met de frieten, een schep mierikswortelroom en een groene salade met de rest van het bieslook.
Kookboek
Het recept 'Entrecote met dikke frieten' is afkomstig uit het kookboek...
Gerechten voor twee
diverse auteurs
Samen genieten van een intiem diner, lekkere snacks bij de borrel, slanke maaltijden om allebei gezond te blijven of feestelijke recepten om iets te vieren... lees verder
© Uitgeverij Terra