Entrecote met knoflook en gekonfijte sjalot
- 4 personen
- 50 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 1 entrecote van 800 g
- 6 teentjes knoflook
- 12 sjalotten
- 50 ml rode wijn
- ¼ blokje runderbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Verwarm de olie in een stoofpan (zonder antiaanbaklaag) op relatief hoog vuur. Temper het vuur en leg de entrecote in de stoofpan. Leg de knoflook en de sjalotten er ongeschild omheen. Laat 8 minuten braden en draai de entrecote om. Laat nog 8 minuten braden, draai het vlees op de kant en laat nog 5 minuten braden. Doe hetzelfde aan de andere kant. Roer tijdens het bakken de knoflook en de sjalotten voortdurend om.
Haal het vlees uit de stoofpan, kruid met peper en zout en wikkel in twee lagen aluminiumfolie. Laat 20 minuten rusten. Giet het overgebleven bakvet uit de stoofpan, zet de pan op het vuur en doe de wijn, het bouillonblokje en 100 ml water in de pan. Laat afgedekt stoven zolang het vlees rust. Kruid eventueel bij vlak voor het opdienen.
Snijd het vlees in plakjes, giet de saus eroverheen en dien op met de knoflook en de sjalotten. Lekker met selderijpuree of zelfbereide aardappelpuree.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Tip
U kunt dit gerecht ook bereiden met rosbief of filet.
Kookboek
Het recept 'Entrecote met knoflook en gekonfijte sjalot' is afkomstig uit het kookboek...
Aan tafel
Cyril Lignac
Dit lijvige kookboek bevat uiteenlopende hoofdstukken, en allemaal zijn ze even smakelijk! Van fijne, feestelijke hapjes tot amuses, de lichte keuken met... lees verder
© Uitgeverij Lannoo