Gemarineerde entrecote met Italiaanse saus
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 takje rozemarijn, fijngehakt
- 4 entrecotes à 150 g elk
- voor de saus
- 400 ml runderfond
- 400 ml room
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- ¼ krop rode sla, gesneden
- 50 g pijnboompitten, geroosterd
Voorbereiden
Meng voor de marinade de olijfolie met de rozemarijn. Leg de entrecotes in de marinade en laat ze 2 uur marineren in de koelkast.
Bereiden
Kook de fond met de room tot de helft in en roer er de mosterd door.
Verwarm de olijfolie en roerbak de ui, knoflook en sla hier in. Roer dit nu door de fond. Roer er de pijnboompitjes door en breng op smaak met zout en peper.
Dep de entrecotes droog. Verwarm een lepel van de marinade in een koekenpan en bak de entrecotes hierin aan beide kanten mooi bruin.
Snijd de entrecotes in plakken en serveer met de saus. Serveer er eventueel gekookte broccoli bij.
Kookboek
Het recept 'Gemarineerde entrecote met Italiaanse saus' is afkomstig uit het kookboek...
Dineren in stijl
Thea Spierings
Dit boek is een onmisbare gids voor iedereen die thuis een stijlvol meergangendiner wil serveren. Een diner met liefdevolle aandacht voor alle details. De acht... lees verder
© Caplan Books