Runderroerbak (daging goreng)

2 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g entrecote, dun gesneden
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • ½ eetlepel grof gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel plantaardige olie, plus 1 eetlepel extra
  • 3 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 2½ cm verse gember, in reepjes gesneden
  • 5 rawitpepers, licht gekneusd
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 3 eetlepels zoete sojasaus
  • 1 middelgrote ui, in halve ringen gesneden
  • 2 tomaten, zaadjes verwijderd, gehalveerd en in reepjes gesneden
  • 300 g voorgekookte noedels (of 200 g gedroogde)

Bereiden

Meng in een middelgrote kom het rundvlees, de kurkuma, zwarte peper en 1 theelepel fijn zeezout grondig.

Bereid de noedels (of rijst) zoals aangegeven op de verpakking.

Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en pepers circa 1 minuut en voeg dan het rundvlees, de oestersaus en zoete sojasaus toe. Roer goed en bak 2-3 minuten. Voeg vervolgens 100 ml water toe, laat nog 1 minuutje sudderen en voeg tot slot de ui en tomaten toe. Laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn. Zet het vuur uit.

Verdeel de noedels (of rijst) over serveerkommen en schep de runderroerbak erop. Serveer direct.

Opmerking

Een snel roerbakgerecht, perfect voor drukke doordeweekse avonden en heerlijk met rijst of noedels. Ik voeg de ui en tomaat toe tegen het einde van het roerbakken zodat ze zachter maar niet te gaar worden. Als je niet van pittig houdt, kun je de chilipepers weglaten.

Kookboek

Het recept 'Runderroerbak (daging goreng)' is afkomstig uit het kookboek...

Het lekkerste uit Maleisië

In 'Het lekkerste uit Maleisië' schotelt chef Norman Musa ons met trots 60 Maleisische gerechten voor die je simpelweg móet eten. Van klassiekers als nasi lemak en roti canai, streetfood snacks als popiah goreng (sticky loempia's) tot verrassende

... lees verder

© Fontaine Uitgevers. Beeld: Saskia Lelieveld

Entrecote tips