Gehaktballetjes van varkensvlees met venkel en paprikapoeder
bereiden
Ingrediënten
- 50 g oud brood (wit of bruin) zonder korst
- 200 ml melk
- 1 venkelknol, in blokjes van 2 mm gesneden
- 500 g varkensvlees (varkensrug), vers gehakt
- 600 g doorregen rundvlees geschikt voor gehakt (circa 30% vet, vraag je slager om advies), vers gehakt
- 2 eieren
- 1 bosje verse platte of bladpeterselie, fijngehakt
- 50 g mild paprikapoeder
- 50 g gemalen venkelzaad
- 1 flinke eetlepel dijonmosterd
- zonnebloemolie
Bereiden
Week het brood in de melk. Breng water met zout aan de kook en blancheer (dus zonder deksel op de pan) de blokjes venkel 3 minuten. Meng het gehakte varkensvlees met het gehakte rundvlees. Meng dit gehakt met de eieren, het uitgeknepen brood, de goed uitgelekte venkel, de fijngehakte peterselie, het paprikapoeder, het venkelzaad en de mosterd. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kneed het gehakt goed met de handen en rol er 20 balletjes van 4 cm doorsnede van. Verhit een scheutje zonnebloemolie (of een ander plantaardig vet) in een koekenpan. Braad de balletjes ongeveer 15 seconden aan alle kanten aan. Leg ze op een ovenplaat en bak ze nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Kookboek
Het recept 'Gehaktballetjes van varkensvlees met venkel en paprikapoeder' is afkomstig uit het kookboek...
Gehaktballen van vlees, vis & groenten
Salomée Vidal & Jérémie Kanza
In 'Gehaktballen' toveren Salomée Vidal en Jérémie Kanza de mooiste variaties tevoorschijn. Stoere ballen van rundvlees, fluweelzachte balletjes van... lees verder
© Good Cook