Bobotie
- 4 personen
- 45 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- 250 g rijst
- 400 g sperziebonen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 300 g rundergehakt
- 2 appels
- 2 sneetjes witbrood
- 200 ml melk
- 4 theelepels kerriepoeder
- 80 g rozijnen
- 2 eieren
- 4 gedroogde laurierbladeren
- olie
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C en vet een ovenschaal in met wat olie.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dop de sperziebonen. Kook de sperziebonen 10 minuten en giet ze af.
Pel de uien en snijd ze in ringen en pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de ui en de knoflook kort aan.
Voeg het gehakt en een flinke snuf zout en peper toe en bak dit in zo'n 5 minuten rul.
Week het brood in de melk en knijp vervolgens de melk uit het brood (bewaar de melk). Prak het brood in een schaal fijn met een vork.
Schil de appels en snijd in stukjes. Voeg de appel, het brood, het kerriepoeder en de rozijnen toe aan het gehaktmengsel en bak 2 minuten mee.
Voeg vervolgens ook de gekookte sperziebonen toe aan het gehaktmengsel en doe het gehaktmengsel in de ovenschaal.
Klop de eieren met de melk die je uit het brood geknepen hebt en een snuf zout en peper los en giet dit over het gehaktmengsel.
Leg de laurierbladen op de bovenkant en druk ze er een beetje in.
Zet de bobotie 25 minuten in de oven. Verwijder de laurierbladeren voor het serveren.
Kookboek
Het recept 'Bobotie' is afkomstig uit het kookboek...
Ovenbijbel
Chickslovefood
Van ovenschotels en zoete klassiekers tot gezonde baksels en recepten voor stoomovens: in de 'Ovenbijbel' laten Nina en Elise van Chickslovefood je zien wat je allemaal uit je oven kan halen. Ze blijven hun keukenfilosofie trouw en maken het... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Sven Benjamins