Gehaktbrood met warme abrikozenchutney
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 595 kcal
- 32 g eiwit
- 40 g vet
- 24 g koolhydraten
Ingrediënten
- 50 g boter
- 600 g gehakt
- 6 eetlepels losgeklopt ei
- 4 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels gehaktkruiden
- 4 theelepels kerriepoeder
- 2 eetlepels selderij, fijngehakt
- 2 uien, gesnipperd
- 4 eetlepels olie
- 8 abrikozen, in kleine stukjes
- 4 eetlepels suiker
- 4 eetlepels azijn
- 2 kruidnagels
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Vet een klein bakvormpje of ovenvast schaaltje in met boter. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de gehaktkruiden, het kerriepoeder en de selderij. Vul het ingevette vormpje met het gehakt. Laat het gehakt, midden in de oven, in ca. 15-20 minuten gaar worden.
Bak de uien 3 minuten in de hete olie, voeg de abrikozen, de suiker, de azijn en de kruidnagels toe. Laat het geheel op een vrij hoog vuur 10 minuten pruttelen.
Snijd het gehaktbrood in plakjes en serveer de warme abrikozenchutney erbij. Lekker met gebakken aardappelen en doperwtjes.
Bron
Het recept 'Gehaktbrood met warme abrikozenchutney' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: istetiana | Shutterstock.com