Goulash van hamlappen met zuurkool
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
370 kcal
27 g eiwit
24 g vet
12 g koolhydraten
Ingrediënten
- 400 g hamlappen, in blokjes
- 2 eetlepels goulashkruiden
- 100 g magere spekblokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 rode paprika's, in kleine blokjes
- 500 g wijnzuurkool
- 200 ml droge witte wijn
- 4 eetlepels crème fraîche
Bereiden
Bestrooi de hamlappen met de goulashkruiden. Bak de spekblokjes in een braadpan zachtjes uit. Voeg de olie aan het spekvet toe en schep het vlees erdoor. Bak het vlees in ca. 4 minuten bruin. Bak de ui en paprika ca. 2 minuten met het vlees mee.
Schep de zuurkool en de wijn door het vlees en stoof de goulash in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree.
Het recept 'Goulash van hamlappen met zuurkool' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Dani Vincek | Shutterstock.com
Goulash tips
Reacties op dit recept
- Ria Bij ons thuis niet voor herhaling vatbaar. Zuurkool overheerst heel sterk.