Rauwe ham met grapefruitcompote

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 180 kcal
  • 14 g eiwit
  • 3 g vet
  • 18 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 rode grapefruits
  • ½ eetlepel poedersuiker
  • 3 eetlepels droge witte vermout of sherry
  • 1 takje dragon of tijm, fijngeknipt
  • 6 plakjes rauwe (Parma)ham

Bereiden

Schil de grapefruits dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.

Los de poedersuiker al roerend op in de vermout of sherry. Voeg de dragon of tijm toe. Schep de partjes grapefruit erdoor. Laat dit bij voorkeur ca. 1 uur marineren.

Schep de grapefruitcompote op twee bordjes. Leg de plakjes ham ernaast.

Bron

Het recept 'Rauwe ham met grapefruitcompote' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ekaterina Kondratova | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Ham recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!