Klassieke hamburger

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Amerikaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g mager gehakt
  • 1 theelepel milde chilipoeder
  • 4 broodjes
  • sla, tomaten, komkommer, augurken, ui, mayonaise en/of ketchup

Bereiden

Doe het gehakt in een kom met de chilipoeder en peper en zout naar smaak. Meng goed, met je handen of met een vork. Verdeel het gehakt in vieren en vorm van elk deel een burger. Gril de hamburgers op een hete grillplaat of op de barbecue 5 minuten aan elke kant.

Snijd ondertussen de groente voor op de hamburger. Snijd de broodjes doormidden en verwarm ze op de barbecue of op de grill. Smeer een laagje mayonaise of ketchup op de broodjes en plaats de burger en je favoriete groente erop.

Kookboek

Het recept 'Klassieke hamburger' is afkomstig uit het kookboek...

Allergiekookboek

Marloes Collins

Het hele jaar door lekker eten, ook als je allergisch bent voor gluten, tarwe, lactose, koemelk, kippenei, vis of schaaldieren, soja, pinda's of noten? Marloes... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Hamburger recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!