Mexicaanse hamburger
bereiden
Bevat per portie
240 kcal
23 g eiwit
14 g vet
6 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 1 ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 rode Spaanse pepers, fijngehakt
- 2 eetlepels chilisaus
- 1 eetlepel Mexicaanse of tacokruiden
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 400 g tartaar
- 2 eetlepels maïskorrels, grof gehakt
- 1 eetlepel koriander, fijngehakt
Bereiden
Verwarm een grillplaat of een grillpan goed voor.
Verhit in een steelpan 2 eetlepels olie en fruit de ui, knoflook en peper heel zachtjes aan. Roer de chilisaus en Mexicaanse kruiden erdoor en verwarm het geheel nog een minuutje. Laat dit mengsel iets afkoelen.
Meng in een kom de tartaar met het uimengsel, het bosuitje, maïs en koriander goed door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm het mengsel tot vier grote platte burgers.
Bestrijk de burgers met olie en rooster ze op de grillplaat of in de grillpan in ca. 4-5 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Strooi er zout en peper over. Serveer de hamburgers op een Mexicaanse salade van rode bonen, maïs en paprika en garneer met tortillachips of klassiek in een sesambroodje met tortillachips, salsa en guacamole.
Het recept 'Mexicaanse hamburger' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: stockcreations | Shutterstock.com
Hamburger tips
Reacties op dit recept
- m.p Lekker.
- Joost Sterker nog: verrassend lekker. Niet iets voor twee avonden achter elkaar, maar eens in het half jaar.
- JTD Heerlijk! Gaan we zeker vaker eten. Wij hebben de kruidenmix zelf gemaakt met pikante paprika, cayennepeper en komijn. De verse knoflook en koriander hebben we ook toegevoegd. Enkel hebben we er geen ui in gedaan.