Mexicaanse hamburger
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Mexicaans
- Vlees
bevat per portie
- 240 kcal
- 23 g eiwit
- 14 g vet
- 6 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 1 ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 rode Spaanse pepers, fijngehakt
- 2 eetlepels chilisaus
- 1 eetlepel Mexicaanse of tacokruiden
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 400 g tartaar
- 2 eetlepels maïskorrels, grof gehakt
- 1 eetlepel koriander, fijngehakt
Bereiden
Verwarm een grillplaat of een grillpan goed voor.
Verhit in een steelpan 2 eetlepels olie en fruit de ui, knoflook en peper heel zachtjes aan. Roer de chilisaus en Mexicaanse kruiden erdoor en verwarm het geheel nog een minuutje. Laat dit mengsel iets afkoelen.
Meng in een kom de tartaar met het uimengsel, het bosuitje, maïs en koriander goed door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm het mengsel tot vier grote platte burgers.
Bestrijk de burgers met olie en rooster ze op de grillplaat of in de grillpan in ca. 4-5 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Strooi er zout en peper over. Serveer de hamburgers op een Mexicaanse salade van rode bonen, maïs en paprika en garneer met tortillachips of klassiek in een sesambroodje met tortillachips, salsa en guacamole.
Bron
Het recept 'Mexicaanse hamburger' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: stockcreations | Shutterstock.com