Hazenpeper met paddenstoelen, peperkoek en stroop
bereiden
Ingrediënten
- ca. 1½ kg hazenbouten
- 100 g boter
- 100 g ontbijtspek, in dobbelsteentjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- bloem
- 300 ml rode wijn
- 1 eetlepel zwarte bessensiroop
- 1 ui, gesnipperd
- ½ winterwortel, kleingesneden
- 3 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 4-6 zwarte peperkorrels, gekneusd
- 200 g paddenstoelen, in plakjes of grove stukken
- 2 plakken peperkoek, verkruimeld
- 1 eetlepel stroop
- handje peterselie, fijngesneden
Bereiden
Wrijf de hazenbouten in met peper en zout. Verhit de boter in een grote pan en bak hierin de stukken haas aan alle kanten bruin. Voeg het spek toe en bak dit kort mee.
Roer vervolgens de tomatenpuree erdoor en bestuif het vlees met een beetje bloem. Voeg de wijn en de bessensiroop toe en breng alles aan de kook.
Roer de ui, wortel, kruidnagels, laurier en peperkorrels erdoor en laat het geheel met een deksel op de pan ongeveer 1½ uur stoven.
Snijd het vlees van het bot, doe alles terug in de pan en roer de paddenstoelen, peperkoek en stroop door de hazenpeper. Laat dit nog 5 minuten sudderen.
Breng de hazenpeper op smaak met een beetje peper en zout en garneer met de peterselie.
Kookboek
Het recept 'Hazenpeper met paddenstoelen, peperkoek en stroop' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijk Hollands
Thea Spierings
'Heerlijk Hollands' laat je opnieuw kennismaken met heerlijke producten en recepten van Hollandse bodem. Altijd al het recept willen hebben van die echte Haagse
... lees verder © Caplan BooksHazenpeper tips
Reacties op dit recept
- Pee Op naar de Poelier! Dit lijkt mij een verrukkelijk gerecht. De pittige smaak van de haas vraagt om een krachtige paddestoel zoals Eekhoorntjesbrood of Shii Také. Ik ga er lintpasta en broccoli uit de oven met kaas bij serveren.