Hazenrug met een pittige pompoen-aardappelsalade
bereiden
Ingrediënten
- 1 hazenrug
- 1 eetlepel olijfolie
- 20 g boter
- 150 ml wildbouillon
- 3 eetlepels rode port
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- 2 sjalotten, grof gesneden
- voor de salade
- 1 flespompoen
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel tijm, gedroogd
- 3 eetlepels olijfolie
- 500 g krieltjes, met schil
- 2 eetlepels bladpeterselie, gesneden
- 1 eetlepel dragon, gesneden
- 1 eetlepel bieslook, gesneden
- sap van 1 citroen
Bereiden
Bestrooi de hazenrug met peper & zout en bak hem rondom bruin in de boter en olijfolie. Blus af met de wildbouillon en de rode port.
Doe de hazenrug met het vocht in een ovenschaal en voeg de laurier, tijm en sjalot toe.
Zet de hazenrug ca. 10 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Na 10 minuten zet je de oven uit en dan laat je de hazenrug nog 5 minuten staan.
Snijd het vlees van de botten en serveer met het braadvocht en de pompoen-aardappelsalade.
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de blokjes pompoen met de cayennepeper, tijm en 1 eetlepel olijfolie. Rooster de pompoen 10 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Was en halveer de krieltjes en kook ze gaar.
Meng de pompoen, krieltjes en de kruiden en voeg de citroen en 2 eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met peper & zout.
Kookboek
Het recept 'Hazenrug met een pittige pompoen-aardappelsalade' is afkomstig uit het kookboek...
Wild & gevogelte
Claartje Lindhout
Dit boek bevat 30 recepten die makkelijk en soms zelfs snel te maken zijn. Pure, simpele en lichte gerechten, bereid op een klassieke manier, maar vertaald naar... lees verder
© Uitgeverij Becht