Hazenrugfilet met tijmsaus

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 500 kcal
  • 44 g eiwit
  • 30 g vet
  • 3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 hazenrugfilets
  • ½ fles volle rode wijn
  • 1 pot wildfond
  • 5 takjes tijm
  • ½ eetlepel zwarte peperkorrels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 50 g Roquefort of andere blauwschimmelkaas
  • ½ bakje mascarpone (à 250 g)
  • 50 g boter

Bereiden

Laat de hazenrugfilets voor gebruik een half uur op kamertemperatuur komen.

Schenk de wijn en fond in een pan. Voeg 3 takjes tijm met de peperkorrels, het kaneelstokje en de kruidnagels toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op hoog vuur inkoken tot ongeveer een derde over is. Zeef de saus boven een steelpan. Ris de tijm van de andere takjes en roer de blaadjes door de jus.

Prak de Roquefort fijn in een bord en roer de mascarpone erdoor.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de hazenrugfilets in ca. 3-4 minuten op hoog vuur rondom bruin. Leg de hazenrugfilets op een plak en houd ze onder aluminiumfolie warm.

Schenk het bakvet uit de pan. Schenk het ingekookte vocht in de pan en roer de aanbaksels los, laat de jus nog ca. 1 minuut zachtjes koken.

Snijd de hazenrugfilets schuin in plakken en leg ze dakpansgewijs op vier warme borden. Schenk de tijmsaus eromheen en schep op het vlees een toefje van de mascarpone. Lekker met gegratineerde aardappelschotel en gesmoorde rode- of groene kool.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Bron

Het recept 'Hazenrugfilet met tijmsaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Studio Dagdagaz | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Hazenrug recept tips

Reacties op dit recept

  • SimonePrima gerecht. Heel smakelijk, alleen veel te veel saus, jammer!

    reageren

  • HansDe saus die je overhoudt kan je invriezen en later serveren bij een biefstukje, hertenbiefstukje of ander donker rood vlees. Heerlijk!

    reageren