Kalfsoester met gebakken asperges
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 4 kalfsoesters van 160 g
- 50 g boter
- 12 witte asperges, geschild
- 12 groene asperges, geschild
- 200 ml kippenjus
- voor de mousseline
- 4 eierdooiers
- 100 ml witte wijn
- 100 g geklaarde boter
- 100 ml tomatenketchup
- 10 g gehakte dragon
Bereiden
Bak de kalfsoesters aan in een koekenpan in de gesmolten boter. Haal ze uit de pan en gaar ze verder naar believen in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Bak in dezelfde pan de in stukjes gesneden asperges. Werk af met de kippenjus.
Maak de mousseline: klop de eierdooiers schuimig met de witte wijn. Werk af met de gesmolten boter, de ketchup en dragon.
Schik het versneden kalfsvlees met daarbij de asperges en kippenjus. Werk af met de mousseline. Serveer met gebakken aardappelen.
Geklaarde boter
Geklaarde boter is gesmolten echte boter waar alle onzuiverheden en het melkgedeelte zijn uitgehaald. Je smelt de boter, schept het schuimlaagje weg en je laat het melkgedeelte bezinken. Wat je overhoudt, is geklaarde boter.
Kookboek
Het recept 'Kalfsoester met gebakken asperges' is afkomstig uit het kookboek...
My secret ingredient cookbook
Stefaan Daeninck
Heb je je weleens afgevraagd waarom de spaghettisaus van je vriend de enige lekkere is of waarom een eenvoudig tomatensoepje toch zo verschillend kan smaken... lees verder
© Uitgeverij Lannoo