Kalfsoesters met rozemarijn en gebakken aardappelen
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 600 g kalfsoester
- 600 g ratte-aardappelen (vastkokende aardappelen met gele schil)
- 600 g cantharellen
- olijfolie
- voor de marinade
- 1 citroen
- 1 takje verse rozemarijn
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel vloeibare honing
Voorbereiden
Pers de citroen uit. Maak de rozemarijn met de olijfolie fijn in een mini-keukenmixer. Breng op smaak met zout en peper. Giet er dan het citroensap en de honing bij en draai alles nog even.
Snijd het kalfsvlees in dunne plakken. Schep ze om met de rozemarijnmarinade en laat ze 1 uur marineren in de koelkast.
Bereiden
Spoel de aardappelen onder de kraan en snijd ze dan in de lengte doormidden. Bestrooi ze met zout en peper. Borstel de cantharellen heel zorgvuldig schoon.
Verhit de grillplaat voor. Leg er zodra hij heet is de aardappelen op. Sprenkel er een sliertje olijfolie over en laat de aardappelen ongeveer 10 minuten bakken.
Leg er de plakken kalfsvlees naast. Giet er de marinade over en schep er de cantharellen bij. Laat alles 4 tot 5 minuten grillen en dien dan onmiddellijk op.
Extra benodigd
Mixer, grillplaat
Kookboek
Het recept 'Kalfsoesters met rozemarijn en gebakken aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...
Grillen à la plancha
Sandra Mahut
A la plancha is altijd feest! Want gegrild eten à la plancha is vol van smaak, lekker knapperig, naturel en heel snel klaar. Dat alles dankzij een gloeiendhete grillplaat... lees verder
© Good Cook