Kalfsoester met marsala
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 30 g gedroogde funghi porcini (eekhoorntjesbrood)
- 1 eetlepel olijfolie
- 30 g boter
- 4 kalfsoesters à 150 g
- bloem
- 150 ml marsala
Bereiden
Spoel de paddenstoelen goed af met heet water. Laat ze 25 minuten weken in heet water. Giet ze door een koffiefilter en bewaar het vocht. Laat de paddenstoelen goed uitlekken en snijd ze in reepjes.
Verhit de olie en de helft van de boter in een koekenpan. Bestrooi de kalfsoesters met zout en peper en wentel ze door de bloem. Bak het vlees snel aan beide kanten bruin.
Giet de marsala er voorzichtig langs de rand van de pan bij. Voeg de paddenstoelen toe en bak alles nog 2 minuten.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Giet wat weekwater van de paddenstoelen bij de marsalajus, voeg de rest van de boter toe en kook de jus in tot de gewenste dikte. Serveer de kalfsoesters met de jus en paddenstoelen.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Kalfsoester met marsala' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Italië
diverse auteurs
Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met de Italiaanse keuken, is verkocht: je kunt niet meer zonder. Verse pasta's, rijke sauzen, soepen met de eerlijke smaak... lees verder
© Inmerc