Gegrilde kalfsoester met rucola en Parmezaanse kaas
bereiden
Ingrediënten
- 480 g kalfsoester, in 4 plakken van 2 cm dikte
- 150 ml extra vergine olijfolie
- 150 g rucola
- 1 citroen (of 3 eetlepels balsamicoazijn als je het minder zuur wilt)
- 80 g Parmezaanse kaas
Bereiden
Smeer het kalfsvlees in met twee eetlepels olijfolie en leg de plakken op de grill (of in grillpan). Gril ze 3 minuten per kant (het vlees is nu 'medium').
Doe ondertussen de rucola in een grote kom. Knijp het sap van de citroen erover uit, doe de rest van de olijfolie, wat peper uit de molen en zout erbij en meng het goed.
Doe op elk bord een pluk van de rucola. Leg de kalfsoesters erop en strooi er zout en peper over. Bedek het vlees met de rest van de rucola. Rasp er grof Parmezaanse kaas overheen en serveer.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde kalfsoester met rucola en Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...
D'Antuono
Famke & Floor van Praag
De markante familie d'Antuono is de drijvende kracht achter de glamoureuze Amsterdamse restaurants d'Antica en Cinema Paradiso, waar pure, authentieke Italiaanse
... lees verder © Unieboek - Van Dishoeck