Kalfsschnitzel in champignonsaus

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 grote of 8 kleine kalfsschnitzels (800 g)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 60 g boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g champignons, in plakjes
  • 125 ml witte wijn
  • 2 eetlepels kalfsglace of runderfond
  • 125 ml room of crème fraîche
  • 2 theelepels dijonmosterd

Bereiden

Leg de kalfsschnitzels tussen twee vellen plasticfolie en sla ze extra plat met een deegroller (als je ze al ultradun kunt kopen, doe je dat en kun je deze stap overslaan).

Verhit op een hoog vuur de olijfolie en 1 eetlepel boter in een sauteerpan of een grote koekenpan. Bak het vlees kort; slechts 1 minuut aan elke kant. Doe dit in delen zodat de pan niet te vol ligt. Leg het gebakken vlees onder folie op een bord om het warm te houden.

Doe de rest van de boter, de knoflook en de champignons in dezelfde pan. Sauteer tot de champignons bruingebakken zijn. Blus af met de wijn en laat dit sudderen tot de wijn bijna is verdampt. Voeg de fond, room en mosterd toe en laat dit verder sudderen, totdat de saus iets is geslonken en begint in te dikken. Breng op smaak en schenk de saus over het vlees. Bestrooi eventueel met gemalen zwarte peper.

Kookboek

Het recept 'Kalfsschnitzel in champignonsaus' is afkomstig uit het kookboek...

Koken voor familie en vrienden

'Koken voor familie en vrienden' bevat luie weekendontbijtjes, doordeweekse en feestelijke gerechten, barbecue-ideeën, taarten en desserts

... lees verder

© Van Dishoeck

Kalfsvlees tips