Karbonade met balsamicoazijn en tijm

2 personen
bereiden

waardering 8,1obv 19 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 karbonades à 200 g
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2½ eetlepels balsamicoazijn

Bereiden

Kerf met een scherp mes een ruitjespatroon in het vlees. Meng de tijm met een mespunt zout en peper en masseer dat mengsel in de inkervingen.

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de karbonades circa 5 minuten aan elke kant of tot het vlees mooi bruin is.

Doe de balsamicoazijn erbij en vergeet niet het vlees om te draaien, zodat beide kanten bedekt worden. Laat de azijn bijna helemaal verdampen en neem de karbonades uit de pan. Laat ze staan.

Doe 2 eetlepels water in de pan en schud hem om de azijn los te maken. Leg de karbonades op de borden en druppel er een lepel van het bakvocht over. Geef er een groene salade bij.

Opmerking

'Het geheim van dit Italiaanse recept ligt in het gebruik van de balsamicoazijn: die karamelliseert bij verhitting, waardoor de buitenkant van het vlees superzoet en kleverig wordt. In dit recept worden karbonades gebruikt, maar het is ook lekker met varkenshaas.' - Tobie Puttock

Kookboek

Het recept 'Karbonade met balsamicoazijn en tijm' is afkomstig uit het kookboek...

Daily Italian

Tobie Puttock is medeoprichter van Jamie Olivers restaurant Fifteen London en staat nu aan het hoofd van Fifteen Melbourne. In het eenvoudige maar dynamische... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Karbonade tips

Reacties op dit recept

  • Eveline Gebruik biologische karbonades met een vetrandje! Dat is pas echt smullen.