Karbonade in peper-honingmarinade met peren in zoete azijn

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,7obv 18 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 karbonades
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde, gemengde peperkorrels, gekneusd
  • 2 theelepels verse rozemarijn, gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 kleine peren, gehalveerd
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 1 eetlepel bruine suiker

Voorbereiden

Leg de karbonades in een ondiepe schaal. Meng de honing met het paprikapoeder en smeer hiermee de karbonades in. Meng de peperkorrels met de rozemarijn en bestrooi hiermee beide kanten van de karbonades. Laat het vlees 4 uur marineren.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verhit de olie in een koekenpan, voeg de karbonades toe en bak ze 2 minuten aan elke kant op matig vuur of tot ze bruin zijn. Leg ze in een ovenschaal.

Doe de peren in een kom, voeg azijn, suiker en 1 eetlepel water toe en wentel de peren goed door het vocht. Doe de peren bij het vlees in de ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en laat 10-15 minuten in de oven staan of tot de peren en het vlees net gaar zijn. Verwijder de folie en zet de schaal nog 5 minuten in de oven zodat het vlees en de peren mooi bruin worden.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Tip

Hoe langer de karbonades marineren in honing, paprikapoeder, peper en rozemarijn, hoe beter. Bij hardere en minder zoete peren moet je de hoeveelheid wijn, suiker en water verdubbelen en de bereidingstijd verlengen.

Kookboek

Het recept 'Karbonade in peper-honingmarinade met peren in zoete azijn' is afkomstig uit het kookboek...

Peper & zout

Peper en zout zijn onmisbare smaakmakers die altijd in huis zijn. Herontdek deze veelzijdige ingrediënten in bijna 100 verrassende en verrukkelijke

... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney

Karbonade tips

Reacties op dit recept

  • Gerard Wat heeft de 'moderne' keuken toch iedere keer met honing en rozemarijn? Ik vind dit recept veel te zoet. OK er moet een balans zijn tussen zoet, zout, zuur en kruiden, maar de balans slaat te vaak door. Deze karbonaatjes verdienen beter: lekker veel peper, grof zeezout, wat tijm, een vleugje ui, maar niet. Geen polonaise... Je moet de karbonade proeven...