Karbonade met peer en salie
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 125 ml aalbessengelei of cranberrygelei
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 8 verse salieblaadjes
- 4 karbonades, elk ca. 280 g
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 1 peer, met schil, in dunne plakken
- 1 rode ui, gepeld en in dunne plakjes
Voorbereiden
Meng in een middelgrote schaal de aalbessengelei met de sojasaus, mosterd en salie. Leg er de karbonades in en wentel ze door de marinade. Dek af en zet minstens 30 minuten of tot een nacht in de koelkast.
Bereiden
Verwarm een grillpan tot middelheet voor. Voeg wat olie toe om in te vetten en verhit. Leg er de karbonade zo nodig in porties in en bak ze 5-6 minuten aan elke kant, of tot ze naar wens gaar zijn. Neem ze uit de pan.
Bestrijk de pan lichtjes met olie en voeg de peer en ui toe. Grilleer op middelheet tot de peer gekarameliseerd is, waarbij u de plakken af en toe omdraait, zodat ze niet aanbranden.
Serveer de karbonades met de gegrilde peer en ui. Geef er romige aardappelpuree of aardappelsalade bij.
Extra benodigd
Grillpan
Variatietip
Gebruik varkenshaasjes of spareribs in plaats van karbonades. Verleng de kooktijd voor spareribs tot 15-20 minuten. Schep dunne plakjes chilipeper of zoete chilisaus door de marinade. Vervang de salie door tijm of rozemarijn.
Tip
Snijd voor het grilleren kleine inkepingen in het vlees en stop er verse kruiden en staafjes knoflook in.
Kookboek
Het recept 'Karbonade met peer en salie' is afkomstig uit het kookboek...
De grillpan
Brigid Treloar
Grilleren op het fornuis is niet alleen snel en gezond, maar levert ook alle smaak van een barbecue op zonder de rook en de rommel. Het betekent ook dat u niet... lees verder
© Good Cook