Varkenskarbonades met chilipeper en zout
- 2 personen
- 30 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Chinees
- Vlees
Ingrediënten
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 varkenskarbonades
- 1 eetlepel Chinees vijfkruidenpoeder
- 1 grote witte ui, fijngesnipperd
- 1 groene paprika, in blokjes
- 2 rawits of andere pittige chilipepers, fijngehakt
Bereiden
Verhit 1 eetlepel van de olie in een grote koekenpan of wok met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Leg de varkenskarbonades in de pan en bestrooi met een snufje zout en witte peper. Laat de karbonades 6 tot 8 minuten karamelliseren, keer om, bestrooi opnieuw met zout en peper en bak nog 6 tot 8 minuten. Haal de karbonades uit de pan, laat ze rusten en snijd het vlees daarna in reepjes.
Meng het vijfkruidenpoeder met ½ theelepel zout en ¼ theelepel peper in een kom en zet apart.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan of wok met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, voeg de ui en de groene paprika toe en bak 2 minuten. Voeg dan de chilipeper toe en bak al roerend nog 1 minuut.
Zet het vuur uit, voeg het vlees met het kruidenmengsel toe aan de pan en meng goed door elkaar. Schep op een bord en serveer.
Opmerking
Ik keek altijd graag toe wanneer mijn vader dit gerecht bereidde; hij frituurde de karbonades in papieren zakjes waardoor alle smaak behouden bleef. Ik weet nog dat ik in de keuken de ouderwetse papieren zakjes stond dicht te nieten. Daarna liet hij de dichte zakjes met de gemarineerde karbonades en specerijen voorzichtig in een pan hete olie glijden om de karbonades te garen, zonder dat de sappige marinade verloren ging. De zakjes werden dan voor iedere gast aan tafel geopend, waarna het heerlijke aroma en het kookvocht vrijkwamen.
Kookboek
Het recept 'Varkenskarbonades met chilipeper en zout' is afkomstig uit het kookboek...
Chinese Takeaway met 5 ingrediënten
Kwoklyn Wan
Een Chinese maaltijd bereiden met slechts vijf ingrediënten? Ja, dat kan! Kwoklyn Wan laat met 'Chinese Takeaway met 5 ingrediënten' zien dat de Chinese keuken niet altijd complex is met duizend-en-een sauzen, specerijen en andere smaakmakers... lees verder
© Good Cook