Köfte met lente-uitjes couscous
- 4 personen
- 25 min
- waardering 6,8
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- 1 kg gehakt
- 2 eetlepels citroensap
- 1 ei
- 1 ui (150 g), fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1½ theelepel komijnpoeder
- 1½ theelepel korianderpoeder
- 40 g geroosterde pijnboompitten
- 2 eetlepels fijngehakt vers muntblad
- 1 eetlepel fijngehakt vers korianderblad
- 500 ml runderbouillon
- 400 g couscous
- 30 g boter, in stukjes
- 2 lente-uitjes, in smalle ringetjes
Voorbereiden
Meng het gehakt, citroensap, ei, de ui, knoflook, specerijen, pijnboompitten en kruiden in een grote kom. Rol opgehoopte eetlepels gehaktmengsel tot balletjes. Rijg drie balletjes aan elke prikker. Leg de spiesjes op een bakplaat en zet ze 30 minuten in de koelkast.
Bereiden
Breng de bouillon in een middelgrote pan aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen, tot het vocht is opgenomen. Maak de couscous af en toe los met een vork.
Rooster de köfte-spiesjes ondertussen op een ingevette grillplaat (grill of barbecue) rondom bruin en gaar.
Meng de lente-ui door de couscous; serveer de köfte erbij. Geef er naar keuze een kom yoghurt met fijngesneden komkommer bij.
Extra benodigd
12 prikkers
Tip
Week 12 bamboeprikkers minstens een uur in koud water, om verbranden en versplinteren te voorkomen.
Kookboek
Het recept 'Köfte met lente-uitjes couscous' is afkomstig uit het kookboek...
Tajines & Couscous
diverse auteurs
Dat de Noord-Afrikaanse keuken kruidig en lekker is, hebben velen al ontdekt, maar dat de exotisch smakende gerechten ook nog gemakkelijk te bereiden zijn... lees verder
© De Lantaarn