Libanese köfte met couscous met pitten en rozijnen
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,4
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- 800 g gehakt (rundergehakt en lamsgehakt)
- 1 ui, gesnipperd
- ½ bosje verse koriander, fijngehakt
- 3 takjes peterselie, fijngehakt
- ½ pekelcitroen, fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel ras-el-hanout
- 50 g rozijnen
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 200 g couscous
- 100 g gemengde pitten voor de salade (pompoen, zonnebloem, lijnzaad)
- olijfolie
Bereiden
Meng de twee soorten gehakt met de hand. Meng de ui, koriander, peterselie en pekelcitroen door het gehakt. Voeg tot slot de specerijen, 2 eetlepels olijfolie en wat zout toe. Rol het gehakt tot balletjes en plet die licht tot platte koekjes.
Laat de rozijnen wellen in een beetje warm water. Rooster de pijnboompitten kort in een droge, hete koekenpan. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep er na het koken de pitten en zaadjes en de rozijnen door. Breng op smaak met wat zout.
Verhit de grillplaat voor. Giet er zodra hij heet is een sliertje olijfolie over en laat er dan de couscous in kleine hoopjes 5 minuten op bakken. Schep vaak om. Schep dan de gehaktkoekjes op de grillplaat en laat alles nog ongeveer 10 minuten bakken onder af en toe omscheppen.
Extra benodigd
Grillplaat
Kookboek
Het recept 'Libanese köfte met couscous met pitten en rozijnen' is afkomstig uit het kookboek...
Grillen à la plancha
Sandra Mahut
A la plancha is altijd feest! Want gegrild eten à la plancha is vol van smaak, lekker knapperig, naturel en heel snel klaar. Dat alles dankzij een gloeiendhete grillplaat... lees verder
© Good Cook