Köfte sandwich met salade van tomaat en komkommer
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 kleine rode ui, geraspt
- 1 theelepel fijngemalen komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel fijngemalen koriander
- ½ eetlepel verse gember, geraspt
- 4 eetlepels verse koriander, fijngesneden
- olijfolie, om te bakken
- 4-6 Arabische platbroden, verwarmd
- voor de salade
- 2 grote tomaten, zonder zaadjes en fijngesneden
- 1 grote rode ui, gepeld en in dunne plakjes
- 2 Libanese komkommers, in dunne plakjes
- 4 eetlepels bladpeterselie, fijngesneden
- 8 eetlepels extra vergine olijfolie
- sap van 1 citroen
- voor erbij
- dikke Griekse yoghurt
- harissa
Bereiden
Doe het gehakt, de ui, komijn, paprikapoeder, korianderpoeder gember en verse koriander in een kom. Breng goed op smaak met zout en peper en meng alles goed. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast voordat u er köftes ter grootte van een walnoot van rolt.
Doe voor de salade van fijngesneden tomaat en komkommer de tomaat, ui, komkommer en peterselie in een kom. Voeg de olie en het citroensap toe, breng goed op smaak met zout en peper en meng alles goed.
Gril de köftes 5 tot 7 minuten op de barbecue of op middelhoog vuur in een grillpan tot ze gaar zijn. U kunt ze ook met een beetje olie op middelhoog vuur in een grote koekenpan bakken.
Snijd het platbrood met een scherp mes doormidden en besmeer de binnenkant met een beetje yoghurt en harissa. Verdeel de köftes en de salade van fijngesneden tomaat en komkommer over het brood en duw alles voorzichtig aan met de afgesneden broodhelft.
Kookboek
Het recept 'Köfte sandwich met salade van tomaat en komkommer' is afkomstig uit het kookboek...
Een maand in Marrakesh
Andy Harris
'Een maand in Marrakesh' is een ode aan de geuren en kleuren van Marokko. Ontdek de specerijenwinkels van de medina en de eetkraampjes op het... lees verder
© Kosmos UitgeversKöfte tips
Reacties op dit recept
-
geke
Mag ik even vragen wat harissa is. Bedankt. Ik woon in Spanje weet je ook het Spaanse woord hier van?
- Ardie Harissa in een kruidenmengsel. In het spaans dezelfde naam??