Semolina-köfte met paprika-knoflooksaus
bereiden
Ingrediënten
- 250 g fijne bulgur
- 3 puntpaprika's
- 2 rode pepers
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml olijfolie
- 200 g semolina
- 2 eetlepels Turkse paprikapasta
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
Bereiden
Besprenkel de bulgur met weinig water. Rooster de paprika's en pepers in de vlam van het fornuis of op de barbecue tot ze zwart zijn. Ontvel en verwijder de zaadlijsten. Pureer de knoflook met de olie, paprika's en pepers met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng de saus op smaak met zout.
Meng de semolina, bulgur en paprikapasta met een beetje water tot een compact deeg. Vorm er stevige balletjes van; druk ze in het midden licht in. Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg de 'köfte' toe; kook ze in ca. 30 minuten gaar. Schep ze met een schuimspaan voorzichtig uit de pan in een schaaltje. Giet de paprika-knoflooksaus erover en laat 10 minuten staan. Bestrooi met de fijngehakte peterselie en dien op.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine
Opmerking
'Köfte kun je dus ook maken zonder vlees; niet alleen lekker voor vegetariërs! De saus hebben we met vers geroosterde paprika's en pepers gemaakt, wat de smaak diep en intens maakt.' - Nadia Zerouali & Merijn Tol
Kookboek
Het recept 'Semolina-köfte met paprika-knoflooksaus' is afkomstig uit het kookboek...
Bismilla Arabia
Nadia Zerouali & Merijn Tol
In 'Bismilla Arabia' proeven Nadia en Merijn in het Midden-Oosten de intrigerende smaken van het zuiden van Turkije, Palestina en Israël, in de Maghreb de verborgen... lees verder
© Kosmos Uitgevers