Konijn gestoofd in dragonmosterd en tijm
- 4 personen
- 90 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 475 kcal
- 24 g eiwit
- 42 g vet
- 1 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 konijnenbouten à ca 200 g
- 150 g boter
- 2 eetlepels dragonmosterd
- 2 theelepels geraspte citroenschil
- 200 ml wild- of vleesfond
- 2 eetlepels verse tijmblaadjes
Bereiden
Wrijf de konijnenbouten in met zout en peper. Verhit een klontje boter in een kleine hapjespan en bak de bouten in ca. 5 minuten rondom bruin. Neem de bouten uit de pan.
Smelt de rest van de boter in de pan. Roer de mosterd, de citroenschil, de fond en de tijm erdoor en breng dit aan de kook. Leg de bouten erin en stoof ze met de deksel op de pan op laag vuur in ca. 75-90 minuten (of tot het vlees vanzelf van het bot loslaat) zachtjes gaar. Keer de bouten regelmatig.
Serveer de konijnenbouten in de jus. Lekker met zuurkool met riesling.
Bron
Het recept 'Konijn gestoofd in dragonmosterd en tijm' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lilyana Vynogradova | Shutterstock.com