Konijn in mosterdsaus met cacao
- 4 personen
- 70 min
- waardering 8,2
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- 1 eetlepel ongezoet cacaopoeder
- 5 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels crème fraîche
- 3 eetlepels arachideolie
- 1 konijn (ca. 1½ kg), in porties verdeeld
- 1 takje tijm, fijngehakt
- 1 takje gladde peterselie, fijngehakt
- 1 takje dragon, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 4 sprieten bieslook, in stukjes
- 2 laurierblaadjes
- 2 kippenbouillontabletten, verkruimeld
- 2 groene paprika's, in reepjes
- 2 rode paprika's, in reepjes
- 2 eetlepels gesmolten boter
- 2 theelepels suiker
Bereiden
Roer het cacaopoeder en de mosterd door elkaar en roer de crème fraîche erdoor.
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Bak de stukken konijn omscheppend 2 tot 3 minuten aan in de hete olie. Voeg de tijm, de peterselie, de dragon, de knoflook, de sjalot, het bieslook en het laurierblad toe en giet zoveel water in de pan dat het konijn net onderstaat. Los de bouillontabletten op in een scheutje water en roer met het mosterdmengsel door de saus. Breng op smaak met zout en peper en laat 45 minuten stoven.
Stoof de paprika met de suiker in een andere pan in de boter en voeg dit al roerend toe aan het gestoofde konijn. Breng desgewenst verder op smaak met zout en/of peper. Serveer direct.
Kookboek
Het recept 'Konijn in mosterdsaus met cacao' is afkomstig uit het kookboek...
De Creoolse Keuken
Babette de Rozières
Winnaar 'Kookboek van het jaar 2008'! 'De Creoolse Keuken' brengt het beste uit de Aziatische, Afrikaanse, Indiase en Europese culinaire tradities samen... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck