Konijn à la moutarde
bereiden
Ingrediënten
- 6 konijnenbouten
- 100 g boter
- 100 ml wittewijnazijn
- 3 eetlepels dijonmosterd
- 500 ml kippenbouillon of water
- 150 ml slagroom
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel fijngehakte rozemarijn
- 6 teentjes knoflook, geperst
- 2 laurierbladeren
Bereiden
Bestrooi de konijnenbouten met peper en zout. Smelt de boter in een braadpan met dikke bodem en braad de bouten rondom bruin. Neem ze uit de pan en houd ze apart.
Schenk de azijn in de braadpan en laat hem tot één derde inkoken. Voeg de resterende ingrediënten toe en breng alles aan de kook. Doe zodra het kookt de bouten terug in de pan, leg het deksel erop en laat de pan op laag vuur staan tot het vlees vanzelf van het bot loslaat.
Neem de bouten uit de pan en leg ze opzij. Kook het kookvocht in tot een saus (je hebt de juiste dikte als de saus aan de achterkant van een lepel blijft 'hangen'). Voeg peper en zout naar smaak toe en leg de konijnenbouten terug in de pan om ze op te warmen.
Serveer het konijn met de saus. Lekker met geroosterde zoete uien.
Kookboek
Het recept 'Konijn à la moutarde' is afkomstig uit het kookboek...
Bistro thuis
Anthony Demetre
De 80 gerechten van Anthony Demetre zijn Europees en klassiek zonder traditioneel te worden. Zijn filosofie is 'everyday eating at its very best' - verrassende... lees verder
© InmercKonijn tips
Reacties op dit recept
- m Lekker en makkelijk! Ook mijn dochter van 8 vond het heerlijk.
- Albert Wat een heerlijke manier om konijnenbouten te bereiden. Wij gaan dit vaker eten.
- Youp Van huis uit bereiden wij altijd konijn in bier, maar dit is ook een heerlijke manier om Flappie klaar te maken.