Konijn gestoofd in dragonmosterd en tijm
bereiden
Bevat per portie
475 kcal
24 g eiwit
42 g vet
1 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 konijnenbouten à ca 200 g
- 150 g boter
- 2 eetlepels dragonmosterd
- 2 theelepels geraspte citroenschil
- 200 ml wild- of vleesfond
- 2 eetlepels verse tijmblaadjes
Bereiden
Wrijf de konijnenbouten in met zout en peper. Verhit een klontje boter in een kleine hapjespan en bak de bouten in ca. 5 minuten rondom bruin. Neem de bouten uit de pan.
Smelt de rest van de boter in de pan. Roer de mosterd, de citroenschil, de fond en de tijm erdoor en breng dit aan de kook. Leg de bouten erin en stoof ze met de deksel op de pan op laag vuur in ca. 75-90 minuten (of tot het vlees vanzelf van het bot loslaat) zachtjes gaar. Keer de bouten regelmatig.
Serveer de konijnenbouten in de jus. Lekker met zuurkool met riesling.
Het recept 'Konijn gestoofd in dragonmosterd en tijm' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lilyana Vynogradova | Shutterstock.com
Konijn tips
Reacties op dit recept
- riet Lijkt me heerlijk om zo eens de konijn te maken. Heb altijd ui met laurierblad, kruidnagels, azijn en afmaken met stroop, maar nu heb ik verschillende recepten met mosterd gezien, maar de eerstvolgende keer zal ik hem zo eens proberen. Als iemand nog suggesties heeft wil ik die graag horen, want in de wintermaanden wordt er bij ons veel konijn gegeten. Meestal voor 6 personen. Met vriendelijke dank.
- Els Ontzettend lekker en nog makkelijk ook.
-
Karien
30 minuten stoven is wel heel kort. Dat duurt bij mij minimaal een uur langer...kan dat kloppen?
- redactie okoko recepten We hebben de fout inmiddels hersteld, hartelijk dank voor je correctie!