Konijn in roomsaus met roquefort
bereiden
Ingrediënten
- 1 konijn, door de slager in stukken gesneden
- 2 eetlepels bloem
- 50 g boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, fijngehakt
- 550 ml droge witte wijn
- 250 ml koffieroom
- 150 g blauwe kaas, zoals bleu d' Auvergne, bleu de causes of cashel bleu, tot kleine stukjes verbrokkeld
Bereiden
Bestuif de stukken konijn met bloem. Verhit de boter en de olie in een pan met dikke bodem en bak de stukken konijn en de uitjes in een paar minuten bruin. Schep ze in die tijd een paar keer om.
Giet de wijn erbij en schraap met een houten lepel de aanbaksels los. Zet het vuur heel laag, leg het deksel op de pan en laat de stukken konijn ongeveer 40 minuten pruttelen.
Giet de room erbij en laat de saus inkoken tot hij mooi dik is. Voeg de kaas toe en blijf roeren tot die volledig gesmolten is.
Serveer dit gerecht met verse pasta of gekookte aardappelen.
Kookboek
Het recept 'Konijn in roomsaus met roquefort' is afkomstig uit het kookboek...
Nobody does it better
Trish Deseine
In 'Nobody does it better' leert Trish Deseine je hoe je je de Franse manier van koken heel eenvoudig eigen kunt maken. Haar benadering staat haaks op die van de... lees verder
© Tirion UitgeversKonijn tips
Reacties op dit recept
- Ilja Overheerst de blauwschimmelkaas niet het konijn? Dat heeft immers een vrij subtiele smaak en de kaas is een smaak-kanon...