Gepaneerde lamskoteletten
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 12 lamskoteletten
- 75 g bloem
- 2 eieren
- 100 g verse broodkruimels
- 85 ml olijfolie
Bereiden
Sla met een vleeshamer of deegroller de lamskoteletten zachtjes plat tot ze net iets minder dan 1 cm dik zijn. Meng de bloem met zout en peper in een ondiepe schaal. Klop de eieren los met 60 ml water in een andere ondiepe schaal. Leg de broodkruimels in een derde ondiepe schaal.
Leg de koteletten links van de drie schalen; het moet een productielijn zijn. Haal de eerste kotelet door de bloem en schud het teveel eraf, dompel hem in het eimengsel en draai hem door de broodkruimels tot hij helemaal bedekt is. Leg deze kotelet op een schoon bord en doe hetzelfde met de andere koteletten.
Verhit de helft van de olijfolie in een grote sauteerpan met zware bodem of koekenpan. Bak 4 tot 6 koteletten tegelijk gedurende 3 tot 4 minuten aan elke kant, totdat ze goudbruin kleuren en medium gebakken zijn. Maak de pan schoon, doe er de rest van de olijfolie in en bak de andere koteletten. Laat de koteletjes even 5 minuten staan voor je ze serveert, maar niet langer!
Kookboek
Het recept 'Gepaneerde lamskoteletten' is afkomstig uit het kookboek...
Koken voor familie en vrienden
Julie Goodwin
'Koken voor familie en vrienden' bevat luie weekendontbijtjes, doordeweekse en feestelijke gerechten, barbecue-ideeën, taarten en desserts... lees verder
© Van Dishoeck