Lamskoteletten gemarineerd in tomatentapenade

4 personen
bereiden

waardering 8obv 15 waarderingen

Ingrediënten

  • 16 lamskoteletten
  • olijfolie
  • 1 potje tapenade van gedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • verse oregano
  • paneermeel

Bereiden

Braad de lamskoteletjten even aan met olijfolie in een pan met antiaanbaklaag, zodat ze een korstje krijgen. Laat afkoelen.

Smeer de lamskoteletten aan beide kanten in met de tapenade. Schik ze in een vuurvaste ovenschotel met wat olijfolie. Voeg de knoflook en de oregano toe aan het vlees. Kruid met peper en zout en bedek rondom met het paneermeel.

Bak de lamskoteletjes gedurende ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Draai de lamskoteletten om na een kwartier. Serveer met een stuk brood.

Opmerking

'Lamsvlees is een favoriet Italiaans gerecht tijdens het paasfeest. Het dier wordt in elke regio anders bereid. In de streek rond Rome wordt vooral abbacchio, zuiglam, gebruikt. Dit gerecht is een variatie op deze Romeinse klassieker.' - Isabella Cozzi

Kookboek

Het recept 'Lamskoteletten gemarineerd in tomatentapenade' is afkomstig uit het kookboek...

La cucina di Isabella

Vijftig onweerstaanbare familierecepten van Isabella Cozzi met de echte smaken van Italië: soms mild, soms pikant, maar altijd prachtig gekleurd en vol aroma's

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Lamskoteletten tips