Lamskoteletten gemarineerd in tomatentapenade
bereiden
Ingrediënten
- 16 lamskoteletten
- olijfolie
- 1 potje tapenade van gedroogde tomaten
- 2 teentjes knoflook
- verse oregano
- paneermeel
Bereiden
Braad de lamskoteletjten even aan met olijfolie in een pan met antiaanbaklaag, zodat ze een korstje krijgen. Laat afkoelen.
Smeer de lamskoteletten aan beide kanten in met de tapenade. Schik ze in een vuurvaste ovenschotel met wat olijfolie. Voeg de knoflook en de oregano toe aan het vlees. Kruid met peper en zout en bedek rondom met het paneermeel.
Bak de lamskoteletjes gedurende ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Draai de lamskoteletten om na een kwartier. Serveer met een stuk brood.
Opmerking
'Lamsvlees is een favoriet Italiaans gerecht tijdens het paasfeest. Het dier wordt in elke regio anders bereid. In de streek rond Rome wordt vooral abbacchio, zuiglam, gebruikt. Dit gerecht is een variatie op deze Romeinse klassieker.' - Isabella Cozzi
Kookboek
Het recept 'Lamskoteletten gemarineerd in tomatentapenade' is afkomstig uit het kookboek...
La cucina di Isabella
Isabella Cozzi
Vijftig onweerstaanbare familierecepten van Isabella Cozzi met de echte smaken van Italië: soms mild, soms pikant, maar altijd prachtig gekleurd en vol aroma's
... lees verder © Uitgeverij Lannoo