Lamskoteletten met dragonsaus
bereiden
Bevat per portie
555 kcal
24 g eiwit
51 g vet
2 g koolhydraten
Ingrediënten
- 15 g verse dragon
- 25 g geschaafde amandelen
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 ml slagroom
- 8 lamskoteletten
Bereiden
Hak de dragon fijn in de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer. Voeg de amandelen, Parmezaanse kaas en 1½ eetlepel olie toe en meng alles tot een grove pasta. Meng de slagroom erdoor.
Verwarm de grillplaat, een grillpan of een droge koekenpan voor. Wrijf de lamskoteletten in met olie en leg ze op de grillplaat of grillpan of in een droge koekenpan. Rooster ze in ca. 6 minuten bruin en van binnen rosé, keer ze regelmatig.
Breng intussen de dragonsaus in een steelpan op zacht vuur aan de kook en laat de saus zachtjes sudderen tot de dikte goed is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de lamskoteletten op vier warme borden en strooi er zout en peper over. Schep de saus ernaast. Lekker met roergebakken raapsteeltjes en aardappelpuree.
Extra benodigd
Keukenmachine
Variatietip
Ook lekker met rozemarijn in plaats van dragon.
Het recept 'Lamskoteletten met dragonsaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com