Lamsrack met een frisse kruidenkorst en gepofte zoete aardappel
bereiden
Ingrediënten
- 4 grote zoete aardappels
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 g boter
- 4 takjes citroentijm, alleen de blaadjes
- 4 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes, fijngesneden
- 4 takjes dragon, alleen de blaadjes, fijngesneden
- rasp van ½ citroen
- 1 eetlepel mosterd
- 40 g panko
- 2 lamsracks van ca. 400 g, op kamertemperatuur
- 150 g crème fraîche
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- ½ theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel Italiaanse kruiden
Bereiden
Steek de barbecue aan en verhit tot 220 °C. Zet het rvs-rooster in de barbecue.
Besprenkel de zoete aardappels met de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verpak elke zoete aardappel in aluminiumfolie en leg ze tussen de hete kolen. Pof de aardappels 1½ uur.
Maak ondertussen de kruidenkorst. Smelt de boter in de steelpan en voeg de citroentijm, rozemarijn, dragon, citroenrasp, mosterd en panko toe. Voeg eventueel wat extra panko toe als het mengsel te nat is om een mooie bark te vormen.
Snijd het vlies van de lamsracks en bestrooi het vlees met peper en zout. Verdeel het kruidenmengsel over de bovenkant van de lamsracks en duw goed aan.
Strooi wat appelhoutsnippers over de kolen. Leg de lamsracks op de indirecte zone op het rooster en gaar tot het vlees een kerntemperatuur van 52-54 °C heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Laat het vlees daarna 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
Maak ondertussen de dip. Meng de crème fraîche in een kom met de knoflook, het kerriepoeder, paprikapoeder en de Italiaanse kruiden. Breng de dip op smaak met peper en zout.
Haal de zoete aardappels van de barbecue en vouw het aluminiumfolie open. Schep de dip over de zoete aardappels en serveer met de lamsracks.
Extra benodigd
Aluminiumfolie, appelhoutsnippers
Kookboek
Het recept 'Lamsrack met een frisse kruidenkorst en gepofte zoete aardappel' is afkomstig uit het kookboek...
Het Ultieme Vleesboek
Zowie Tak
Chef-kok Zowie Tak neemt je in 'Het Ultieme Vleesboek' mee in de wereld van carnivoren. Met de juiste kennis en techniek, en aan de hand van 90 toegankelijke recepten, serveer jij voortaan het perfecte stukje vlees. De 90 recepten in dit boek
... lees verder © Uitgeverij Pig Butts