Lamsrack met paprikacoulis en gepofte knoflook

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 rode paprika's, in stukken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 40 teentjes knoflook met schil (ongeveer 4 bollen)
  • 2 eetlepels komijn
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels koriander
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel geelwortel
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 150 ml olijfolie
  • lamsracks, schoongemaakt door je slager, afhankelijk van de grootte ongeveer 3 ribjes per persoon, op kamertemperatuur

Bereiden

Zet de paprika op het vuur met een bodempje water. Laat ongeveer 20 minuten doorkoken, tot de paprika heel zacht is. Haal de paprika uit het water en pureer tot een zachte saus. Zeef de laatste velletjes eruit en meng met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

Bedek de bodem van een grote ovenschaal met knoflookteentjes, besprenkel ze met wat olijfolie en zet de schaal alvast in de oven (de knoflook heeft ongeveer 20 minuten meer nodig in de oven dan het lamsvlees).

Maak de ras-el-hanout door alle kruiden te mengen. Met zout en peper en de olijfolie maak je er een papje van. Smeer de hele lamsracks in met dit mengsel en laat dit even intrekken.

Bak de racks in een hete pan met een beetje olie op hoog vuur, zodat het vlees goed dichtschroeit. Leg de lamsracks in de braadslede met de knoflook. Zet ongeveer 10-15 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte. Het vlees moet in het midden nog meegeven. De knoflook is nu gaar en zoet van smaak.

Laat de lamsracks even rusten op een warme plek. Snijd de ribjes los. Schep op elk bord wat van de paprikacoulis en leg daarop drie ribjes. Druppel er wat olijfolie omheen. Serveer eventueel met gebakken aardappelschijfjes.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Lamsrack met paprikacoulis en gepofte knoflook' is afkomstig uit het kookboek...

De kleine winterse keuken

diverse auteurs

De beste winterse recepten uit eerdere delen van 'De nieuwe keuken' zijn nu gebundeld - denk aan Spaanse rijstkroketten, eendenborst met koolrabi en lasagne met... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Lamstack recept tips

Reacties op dit recept

  • HelenWaar blijft de knoflook met opdienen? Of wordt die niet gegeten?

    reageren

  • redactie okoko receptenDe gepofte knoflook wordt samen met de lamsrack en de coulis geserveerd.

    reageren

  • RKan je dit ook een dag van tevoren klaarmaken.

    reageren