Adana kebab met zerzavat
bereiden
Ingrediënten
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 rode paprika, fijngesneden
- 1 rode peper, fijngesneden
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 limoen, rasp
- 30 g lamsvet of boter, op kamertemperatuur
- 600 g lamsgehakt, op kamertemperatuur
- voor de zerzavat
- 3 rode uien, in dunne reepjes
- 2 vleestomaten, in blokjes
- 15 takjes bladpeterselie, fijngesneden
- 2 theelepels sumak
- 1 theelepel cayennepeper
Bereiden
Meng de sjalotten, knoflook, rode paprika, rode peper, gemalen komijn en limoenrasp door het lamsvet. Kneed het lamsvetmengsel vervolgens goed door het lamsgehakt. Breng op smaak met peper en zout. Kneed het gehakt om de spiesen, leg de kebabs op een bord en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Maak ondertussen de zerzavat. Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Steek de barbecue aan en verhit tot 200 °C. Zet het gietijzeren grillrooster in de barbecue.
Leg de kebabs op het rooster en gril ze in 2 tot 3 minuten per kant gaar. Draai de kebabs pas om als ze uit zichzelf loskomen.
Serveer de kebabs met de zerzavat en eventueel met Turks brood.
Extra benodigd
8 metalen spiesen
Tip
Het is bij sommige barbecues ook mogelijk om gebruik te maken van de tandoor of om de spiesen boven het vuur te hangen.
Kookboek
Het recept 'Adana kebab met zerzavat' is afkomstig uit het kookboek...
Het Ultieme Vleesboek
Zowie Tak
Chef-kok Zowie Tak neemt je in 'Het Ultieme Vleesboek' mee in de wereld van carnivoren. Met de juiste kennis en techniek, en aan de hand van 90 toegankelijke recepten, serveer jij voortaan het perfecte stukje vlees. De 90 recepten in dit boek
... lees verder © Uitgeverij Pig Butts