Kleine platte broodjes met lamsgehakt
bereiden
Ingrediënten
- 1 kleine ui, geraspt
- 100 g lamsgehakt
- 2 tomaten, fijngehakt
- flinke snuf chilivlokken
- ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel piment
- 1 theelepel Libanees zevenkruidenpoeder
- 1 eetlepel granaatappelmelasse
- 500 g pitabrooddeeg (zie onderaan het recept)
- bloem, om het deeg uit te rollen
- fijngehakt bladpeterselie, ter garnering
Bereiden
Verhit de oven tot 220 °C / gasstand 7 en verwarm 2 bakplaten voor.
Doe de ui met het lamsgehakt, de helft van de gehakte tomaten, de chilivlokken, specerijen, melasse en een snufje zout in een keukenmachine en hak alles fijn.
Verdeel het brooddeeg in 6 gelijke porties en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een diameter van 15 cm.
Verdeel het gehaktmengsel over de 6 broodjes en strijk het met de achterkant van een lepel uit. Schuif de belegde broodjes op de warme bakplaten en zet ze ongeveer 12 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin en het beleg gaar is.
Schuif de broodjes op een snijplank, strooi de rest van de tomaatjes erop en garneer ze met de peterselie. Serveer ze warm. Lekker als onderdeel van een lunch, met een lichte salade en een yoghurtsausje of -dip.
Extra benodigd
Keukenmachine
Pitabrooddeeg
Giet 160-200 ml warm water in een mengkom, los ½ theelepel snelgist erin op en voeg 1 eetlepel olijfolie, 300 g harde witte bloem, ½ eetlepel suiker en ½ theelepel zout toe. Meng alles tot een vrij stevig deeg. Voeg wat water toe als het te droog is, en wat extra bloem als het te zacht is. Dek de kom af en laat het deeg 10 minuten staan. Kneed het deeg tot het mooi zacht is, doe het terug in de kom, dek het af en laat het nog 30-60 minuten rusten tot het een beetje gerezen is.
Kookboek
Het recept 'Kleine platte broodjes met lamsgehakt' is afkomstig uit het kookboek...
Comptoir Libanais
Tony Kitous & Dan Lepard
Van Londen's mediterrane topcafé 'Comptoir Libanais' naar je eigen keuken. In 80 makkelijke recepten combineren Tony Kitous en Dan Lepard de traditionele
... lees verder © Uitgeverij Terra