Lams-spareribs in ketjap en knoflook van de barbecue
- 6 personen
- 50 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vlees
Ingrediënten
- 1 liter ketjap manis
- 100 g bruine suiker
- 5 teentjes knoflook, schoon, doormidden en platgedrukt
- 1 eetlepel korianderkorrels
- 6 matten lams-spareribs
Bereiden
Meng ketjap, bruine suiker, knoflook en korianderkorrels en marineer hier 3 uur de spareribs in.
Breng de marinade met de spareribs tegen de kook aan, zet direct het vuur uit en laat de ribs in de marinade afkoelen.
Laat de ribs goed uitlekken en gril op de barbecue (temperatuur van 150 °C | vuur, indirect) om en om krokant. Laat op een rustig vuur doorgaren tot een kerntemperatuur van 70 °C terwijl je de ribs af en toe met een kwastje marinade bestrijkt.
Extra benodigd
Big Green Egg barbecue
Variatietip
Er is ook een langzame methode en die is misschien wel lekkerder, maar wel een secuur werkje. Laat de ribs een nacht marineren, uitlekken en gaar ze vanaf rauw op de barbecue. Wel opletten want die zoete ketjap vliegt snel in de fik!
Kookboek
Het recept 'Lams-spareribs in ketjap en knoflook van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...
Simple Smart BBQ
Julius Jaspers
'Simple Smart BBQ', want bij de BBQ-workshops die ik de laatste jaren heb gegeven, viel het me op dat er nog steeds veel mensen zijn die nog niet helemaal weten hoe het allemaal werkt rond dat vuur. Vooral voor die mensen is dit boek... lees verder
© Carrera Culinair