Lamsburgers in druivenbladeren
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- 750 g lamsgehakt
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels verse koriander, gesnipperd
- 1 eetlepel gember, geraspt
- 1 ei
- 8 druivenbladeren
- olijfolie
- 4 broodjes
- voor de Chicago barbecuesaus
- 100 g bruine suiker
- 80 ml ketchup
- 100 ml ciderazijn
- 2 eetlepels worcestersaus
- 1 afgestreken eetlepel chilipoeder
- 1 afgestreken eetlepel cayennepeper
- 1 theelepel mosterdpoeder
- een snufje knoflookpoeder
- 1 theelepel komijnzaad
Bereiden
Maak eerst de saus. Smelt de bruine suiker met de ketchup in een steelpannetje en blus met de azijn en de worcestersaus. Laat de saus op een laag vuur wat inkoken en kruid met het chilipoeder, de cayennepeper, het mosterd- en lookpoeder en het komijnzaad. Breng op smaak met peper en zout. Leng de saus aan met water tot ze de gewenste dikte heeft.
Meng voor de burgers het gehakt met de tomatenpuree, het komijn- en korianderpoeder, de geperste knoflook, de verse koriander en de gember.
Klop het ei los en kneed het door het gehakt. Maak 4 burgers en leg elke burger tussen 2 druivenbladeren. Wrijf ze in met olijfolie en gril ze 8 minuten op een matig hete barbecue.
Snij de broodjes doormidden en gril ze even op het rooster. Beleg ze met de lamsburgers en lepel er wat barbecuesaus over.
Kookboek
Het recept 'Lamsburgers in druivenbladeren' is afkomstig uit het kookboek...
BBQ, de outdoor cooking bijbel
Peter de Clercq
In 'BBQ, de outdoor cooking bijbel' deelt Peter De Clercq recepten die iedereen op de barbecue kan klaarmaken. Daarnaast gunt hij een blik in de keuken van... lees verder
© Uitgeverij Lannoo