Lamsfilet met een jasje van gember en rode peper
bereiden
Ingrediënten
- 250 g instantcouscous
- 1 rijpe avocado
- sap van 1 citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- ½ rode en ½ gele paprika, in kleine blokjes
- 3-4 eetlepels witte balsamicoazijn
- 2 takjes munt
- 2 takjes koriander
- 2 grote rode pepers, in reepjes
- 50 g verse gember, fijngeraspt
- 2-3 takjes peterselie, alleen de blaadjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 50 g gemalen amandelen
- 8 lamsfilets
Bereiden
Schenk 300 ml kokend gezouten water op de couscous en laat die ongeveer 5 minuten staan.
Schil de avocado, snijd hem doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en druppel er citroensap over.
Verhit de olijfolie en fruit de ui en de blokjes paprika. Blus af met de azijn en laat het geheel iets inkoken. Doe dan de gewelde couscous erbij en roer alles goed door.
Trek de blaadjes munt en koriander van de steeltjes, hak ze grof en schep ze met de blokjes avocado door de couscous. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Pureer de rode peper, gember en peterselie met de olijfolie en de ahornsiroop in de blender. Roer de gemalen amandelen erdoor.
Verwarm de grill voor. Kruid de lamsfilets met zout en peper, bestrijk ze rondom met het gember-pepermengsel en leg ze ca. 6 minuten onder de grill.
Neem het vlees uit de oven, laat het even rusten en prik het dan aan houten spiesen. Serveer het met de couscoussalade.
Extra benodigd
Blender, 8 houten spiesen
Kookboek
Het recept 'Lamsfilet met een jasje van gember en rode peper' is afkomstig uit het kookboek...
Gember
Wolfgang Hübner & Michael Wissing
Gember is niet alleen gezond, de smaak is ook goed. Hoe geraffineerd gember wordt toege-past in onze westerse keuken tonen de 60 smakelijke, gemakkelijk zelf te... lees verder
© De LantaarnLamsvlees tips
Reacties op dit recept
- Pieter Het mengsel voor op het lam was net genoeg om 2 lamsfilets in te smeren rondom rond! Proef goed wanneer je de advocado pureert met de munt en koriander. Het moet een lichte smaak van koriander hebben met net genoeg frisse toets van munt.