Lamsvlees met doperwten en artisjokken
bereiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 theelepel kurkuma
- 1 mespunt saffraan
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1¼ kg lamsbout of lamsschouder, in stukken
- 10 verse of diepgevroren artisjokbodems
- 1 kg verse of diepgevroren doperwten
- 1 ingelegde citroen, in reepjes
- 150 g groene olijven
Bereiden
Giet de olie in een stoofpan. Voeg de ui, knoflook en de specerijen toe. Roer er 250 ml water door. Voeg het in stukken gesneden vlees toe. Leg een deksel op de pan en smoor het vlees 15 minuten op laag vuur.
Voeg 150 ml water toe. Breng de inhoud van de pan aan de kook en voeg de artisjokbodems en de doperwten toe. Kook alles ca. 10 minuten zachtjes door, tot de saus is ingekookt en de groenten gaar zijn.
Schep het vlees met de saus in een ronde schaal en garneer het gerecht met de reepjes citroen en de olijven.
Kookboek
Het recept 'Lamsvlees met doperwten en artisjokken' is afkomstig uit het kookboek...
De keuken van Marokko
Ghislaine Bénady & Najat Sefrioui
Najat en Ghislaine onthullen in 'De keuken van Marokko' de geheimen van hun familierecepten. Meer dan 90 recepten voor vlees, vis, cous-cous, bijgerechten, desserts
... lees verder © Uitgeverij Terra