Romeins zuiglam

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 kg lamsbout
  • bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 4 blaadjes verse salie, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngewreven
  • 175 ml witte wijn
  • 5 eetlepels wittewijnazijn
  • 4 aardappelen, in plakjes

Bereiden

Verhit de oven tot 180 °C (stand 4).

Hak de bout in stukken of vraag de slager dat te doen. Bestuif de stukken vlees met bloem. Verhit de olie in een grote braadslee, leg er het lamsvlees in en bak het in zo’n 10 minuten op hoog vuur aan alle kanten bruin; keer het vaak.

Bestrooi het met zout en peper en voeg de takjes rozemarijn, de salie en de knoflook toe. Keer het vlees meermalen zodat het alle smaken overneemt. Meng de wijn en azijn, giet het in de braadslee en laat het al pruttelend bijna verdampen.

Voeg 150 ml kokend water en de aardappelen toe, leg het deksel op de braadslee en zet hem 30 minuten in de oven; alles moet dan gaar zijn. Als het gerecht uitdroogt, doet u er heet water met wat wijnazijn bij.

Leg het lamsvlees en de aardappelen op een voorverwarmde schaal en zet ze warm op tafel.

Kookboek

Het recept 'Romeins zuiglam' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel - vernieuwde editie

In Italië wordt 'De Zilveren Lepel' al meer dan zestig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Deze nieuwe editie telt bijna 1.500 pagina's en

... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Lamsvlees tips