Ossobuco en cannellinibonen met knoflook

  • 4 personen
  • 75 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1½ kg kalfsschenkel, in 3-4 cm dikke plakken
  • 1 grote ui, in blokjes
  • 1 wortel, geschild en in blokjes
  • 1 liter kalfsbouillon of kippenbouillon
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 laurierbladen
  • 440 g gedroogde cannellinibonen, afgespoeld
  • 1 grote tomaat (ongeveer 125 g), in stukjes
  • voor de gremolata
  • 45 g gehakte verse bladpeterselie
  • 1-2 theelepels fijngeraspte citroenschil
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst

Bereiden

Verhit 1 eetlepel olijfolie in de snelkookpan op middelhoog vuur. Doe er de plakken kalfsschenkel met een paar tegelijk in en braad ze 2-3 minuten per kant aan, waarbij u zo nodig extra olijfolie toevoegt. Schep de kalfsschenkel uit de pan en zet weg.

Giet de rest van de olie in de pan en fruit er onder af en toe omscheppen de ui en wortel in 1-2 minuten zacht in. Voeg de bouillon, wijn, azijn, knoflook, laurierbladen, zout en peper naar smaak, de bonen en tomaat toe. Draai het deksel dicht en breng op hoog vuur onder hoge druk. Temper het vuur zodanig dat het drukniveau constant blijft en laat 10 minuten koken.

Neem de pan van het vuur en laat de druk snel afnemen. Doe de kalfsschenkels in de pan. Draai het deksel weer dicht en breng op hoog vuur onder hoge druk. Draai het vuur zodanig dat het drukniveau constant blijft en laat 20 minuten koken.

Maak intussen de gremolata: doe alle ingrediënten in een kom en meng ze goed. Zet de kom weg.

Neem de pan van het vuur en laat in ongeveer 15 minuten de druk natuurlijk afnemen. Zeef de inhoud en gooi de laurierbladen weg. Laat het kooknat desgewenst 5-10 minuten sudderen en dikker worden.

Schik de kalfsschenkel, bonen en groenten op borden. Schep er wat saus over (als u die gebruikt) en garneer de ossobuco met gremolata.

Extra benodigd

Snelkookpan

Kookboek

Het recept 'Ossobuco en cannellinibonen met knoflook' is afkomstig uit het kookboek...

De snelkookpan

Brigid Treloar

Veel mensen zijn razend druk en komen tijd te kort. Maar niemand hoeft afhankelijk te zijn van meeneemmaaltijden, want met een snel-kookpan zijn er in een mum... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Ossobuco recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!