Rendang recepten
-
tip Rendang (klassiek)
Vlees, 150 min 7,9
-
tip Jamie Oliver: rendang
Vlees, 40 min 8,6
-
Minangkabause rendang daging
Vlees, 240 min 8,3
-
Rendang
Vlees, 120 min 7,3
-
Rendang van eieren
Vegetarisch, 35 min 7,8
-
Snelle rendang uit Sumatra
Vlees, 35 min 7,8
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Rendang
Snijd 500 g runderlappen in blokjes van 3x3 cm. Schil 2 cm djahé en 2 cm laos. Snijd 2 uien en 3 teentjes knoflook fijn. Pers een halve citroen uit. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak het vlees bruin. Voeg de uien en de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de djahé, laos, 2 salamblaadjes, 5 blaadjes juruk purut, 3 lomboks, 1 theelepel djinten, 1 theelepel kunyit, 2 theelepels ketumbar, ½ theelepel kruidnagel en ½ theelepel gula djawa toe. Schep al deze kruiden door het vlees. Voeg dan pas 50 g gebrokkelde santen, 1 serehstengel en 1 theelepel asem toe en een klein beetje water. Laat het geheel aan de kook komen en kook 2 minuten. Zet het vuur laag en voeg 2 eetlepels geraspte kokos en het citroensap toe. Laat het geheel in 120 minuten zachtjes gaar stoven. De rendang is gaar als het vlees uit elkaar valt.
[ Beeld: Alphonsine Sabine | Shutterstock.com ]