Runderstoofpotje uit de oven
bereiden
Bevat per portie
700 kcal
40 g eiwit
48 g vet
27 g koolhydraten
Ingrediënten
- 75 ml olijfolie
- 500 g doorregen runderlapjes, in grove stukken
- 2 uien, elk in 8 partjes
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 125 g chorizo, in blokjes
- 100 g spekblokjes of -reepjes
- ½ eetlepel rozemarijnblaadjes
- ½ eetlepel tijmblaadjes
- ½ eetlepel chilipoeder of paprikapoeder
- 150 ml rode wijn
- 1 klein potje witte bonen
- 300 g winterwortel, in dikke plakken
- 2 preien, in ringen
- 4 aardappelen, in dikke plakken
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg de stukken rundvlees erin. Schep de uipartjes, de knoflook, de blokjes chorizo, de spekreepjes en de kruiden erdoor. Schenk de rest van de olie erover. Dek de schaal af en laat het vlees in de oven ca. 90 minuten zachtjes stoven. Voeg na 45 minuten de wijn toe.
Spoel de witte bonen in een zeef onder koud water af en laat ze uitlekken. Voeg de wortel, de prei, de aardappel en de witte bonen aan het vlees toe en laat het gerecht afgedekt in de oven in nog ca. 45 minuten gaar worden. Lekker met ciabatta.
Variatietip
Vervang de runderlapjes door bijvoorbeeld lamsvlees of hamlappen. Reken dan op een totale bereidingstijd van ca. 90 minuten.
Het recept 'Runderstoofpotje uit de oven' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com
Runderstoofpot tips
Reacties op dit recept
- carla Het laatste half uur nog wat vloeistof toegevoegd, 1 dl. aangelengde rode wijn, en op het gas verder laten pruttelen. gaf me iets meer controle over het geheel. Nog een plak ontbijtkoek verkruimeld toegevoegd, wat voor een mooie binding van de vloestof zorgde. Lekker schoteltje, flink vullend. Poeh.
- petra Heb het nu 2 keer gemaakt, beetje mijn eigen variant van gemaakt hihi,, maar het is een heerlijk recept :) echt smullen.