Runderstoofpotje met zilveruitjes, veenbessen en chocolade

4 personen
bereiden

waardering 8,1obv 10 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 kg rundvlees, in kleine stukken (het liefst met een beetje vet eraan)
  • 1 eetlepel hoeveboter
  • 4 eetlepels zilveruitjes op azijn, uitgelekt
  • 4 eetlepels wilde veenbessen (pot)
  • 1 scheut rode wijn
  • 1 liter kalfsfond
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetlepel chocolade
  • rouxkorrels (of gewoon boter en bloem)

Bereiden

Doe het vlees in een gietijzeren pan en voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de chocolade en de rouxkorrels. Zet een deksel op de pan en laat alles 1½ uur gaar worden in een voorverwarmde oven op 200 °C. De combinatie van de hoge temperatuur en het gietijzer zorgt ervoor dat het vlees net aangebakken is. Voeg de chocolade toe en bind de saus met rouxkorrels.

Kookboek

Het recept 'Runderstoofpotje met zilveruitjes, veenbessen en chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

Food & the City

In dit boek neemt Christine je mee op food shoppingtrip naar acht verschillende steden, van Gent tot New York via Londen en Parijs. Bij elke stad kookt ze een

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Runderstoofpot tips

Reacties op dit recept

  • Klaas Zou het mogelijk zijn om bij bepaalde niet gebruikelijke ingredienten (zoals hoeveboter!) te vermelden waar deze te koop zijn?
  • G. Vlaamse hoeveboter wordt minder bewerkt dan melkerijboter, daardoor is ze wat harder en zie je ook af en toe vochtbelletjes opduiken. Dit duidt op het ambachtelijke productieproces. Vervang het door goede (biologische) roomboter.