Runderstoofpotje met zilveruitjes, veenbessen en chocolade
- 4 personen
- 90 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 1 kg rundvlees, in kleine stukken (het liefst met een beetje vet eraan)
- 1 eetlepel hoeveboter
- 4 eetlepels zilveruitjes op azijn, uitgelekt
- 4 eetlepels wilde veenbessen (pot)
- 1 scheut rode wijn
- 1 liter kalfsfond
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 1 eetlepel chocolade
- rouxkorrels (of gewoon boter en bloem)
Bereiden
Doe het vlees in een gietijzeren pan en voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de chocolade en de rouxkorrels. Zet een deksel op de pan en laat alles 1½ uur gaar worden in een voorverwarmde oven op 200 °C. De combinatie van de hoge temperatuur en het gietijzer zorgt ervoor dat het vlees net aangebakken is. Voeg de chocolade toe en bind de saus met rouxkorrels.
Kookboek
Het recept 'Runderstoofpotje met zilveruitjes, veenbessen en chocolade' is afkomstig uit het kookboek...
Food & the City
Christine van Imschoot
In dit boek neemt Christine je mee op food shoppingtrip naar acht verschillende steden, van Gent tot New York via Londen en Parijs. Bij elke stad kookt ze een... lees verder
© Uitgeverij Lannoo